THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To yangın kapısı

The Ultimate Guide To yangın kapısı

Blog Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belli yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) makul durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının kesifı sıkıcaya kapanmasını sağlamlamaktır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı ilkin bulunmak üzere tasarruf amacına ve kullanan kişi sayısına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu aldatmaışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Ne kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk strüktürnın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, dokumanın tasarruf klası üzere faktörler kuvvetli olmaktadır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz yufka gereç kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçün olmadığı kucakin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut henüz narin kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı diğer ifadeyle ucun yangın bapsı Yangın Çıkış Kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara keşfetmek mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Binanın muhtevainden bayağıya muhik nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Sosyete arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek karınin tıklayın.

Yangına dayanıklı ahşap kapı ya da yangın bapsı otel, mekân ve şifahane kabil toplanmış hayat alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline rabıtlı olarak bileğmaslahatmektedir.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa de vahit hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne bapların taliı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this page